VIDEO | Plângere penală față de o spectatoare la Turul Franței care a provocat unul dintre cele mai mari caramboluri din istoria competiției

Organizatorii Turului ciclist al Franţei 2021 vor depune plângere împotriva unei spectatoare care a provocat un carambol de proporţii, sâmbătă, în prima etapă a „Marii Bucle”, informează AFP. Femeia ținea o pancartă pe marginea drumului de care s-a împiedicat unul dintre cicliști.

Organizatorii au insistat asupra respectării regulilor de securitate faţă de participanţii la Turul Franţei, unde au avut loc două incidente în care mai mulți cicliști au căzut în ultima jumătate de oră a cursei.

Vom depune plângere împotriva acestei doamne, care s-a comportat foarte prost„, a declarat directorul-adjunct al Turului, Pierre-Yves Thouault.

Să facem în aşa fel încât spectacolul care ne-a fost propus să nu fie umbrit de comportamente indamisibile din partea unei infime minorităţi a spectatorilor„, a adăugat acesta.

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea, transmite Agerpres. El a antrenat în cădere numeroşi cicliști, generându-se o imensă confuzie, cu sportivi la pământ, printre care au fost și răniți.

Trei participanți au fost constrânşi la abandon în această primă etapă: germanul Jasha Sutterlin (DSM), lituanianul Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) şi francezul Cyril Lemoine (BB Hotels).

Spaniolul Marc Soler (Movistar) a abandonat şi el după încheierea etapei, ca urmare a unor fracturi la braţul stâng în urma căzăturii.

Soler a reuşit însă să se ridice şi să termine cursa cu „o puternică durere la încheietura mâinii stângi”, trecând linia de sosire cu o întârziere de o jumătate de oră în etapa dintre Brest şi Landerneau, câştigată de francezul Julian Alaphilippe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here