VIDEO | Premierul a depus coroane la monumentul Mineriadei și la Km 0 al democrației, din Piața Universității

Premierul Ludovic Orban a depus, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi la Monumentul „Kilometrul zero al democraţiei”, transmite News.ro.

Premierul Ludovic Orban a depus coroane de flori cu prilejul marcării a 30 de ani de la ”Fenomenul Piaţa Universităţii” şi Mineriada din 13-15 iunie 1990.

O coroană de flori a fost depusă la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi o alta la Monumentul ”Kilometrul zero al democraţiei”, în Piaţa Univestităţii.

Premierul a aprins şi o candelă. 

Depunere de coroane

Depunerea de către premierul Ludovic Orban a unor coroane de flori cu prilejul marcării a 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990#LudovicOrban #GuvernulRomaniei

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 12 iunie 2020

Ludovic Orban a venit însoţit de ministrul Monica Anisie şi s-a întâlnit cu fostul preşedinte Emil Contantinescu. Oficialii au fost invitaţi să viziteze expoziţia pregătită pentru a marca 30 de ani de la enevimentele din 1990. 

Şi preşedintele Klaus Iohannis a depus, joi, coroane de flori.

În acest an se împlinesc 30 de ani de la Mineriada din 13 – 15 iunie 1990.

În urmă cu 30 de ani, acţiunea în forţă a autorităţilor pentru a îndepărta ultimii manifestanţi rămaşi în Piaţa Universităţii după protestul anticomunist maraton început în 22 aprilie 1990 instaura în centrul Capitalei violenţa şi teroarea, punctul culminant fiind atins odată cu venirea minerilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here