VIDEO Presa rusă susține că Putin ar fi condus o mașină pe podul Kerci din Peninsula Crimeea, parţial distrus în luna octombrie

Preşedintele rus Vladimir Putin a condus pe podul Kerci din Peninsula Crimeea, care a fost parţial distrus în luna octombrie, prima sa vizită în peninsula anexată de la începutul ofensivei Moscovei împotriva Ucrainei, dezvăluie luni presa rusă, relatează AFP, citată de News.ro.

Canalele de televiziune ruse au difuzat imagini în care Vladimir Putin apare conducând o maşină, susţinând că se afla pe acest pod care leagă peninsula ucraineană de teritoriul rus. Viaductul a fost avariat în octombrie de o explozie puternică atribuită de autorităţile ruse forţelor ucrainene.

Vladimir #Putin personally inspected the #Crimean bridge, where a terrorist attack was committed in the fall.

The head of state arrived at the scene and drove across the bridge while listening to the report of the Deputy Prime Minister of the #RF Marat Khusnullin. pic.twitter.com/yqE99BCRiU

 

 

 

”Vladimir Putin a condus pe drumul către Podul Crimeei, care a fost reparat după explozia din octombrie, şi a vorbit cu muncitorii”, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

În timpul călătoriei, viceprim-ministrul Marat Khousnullin, care a ocupat scaunul pasagerului din faţă, ”l-a informat pe şeful statului privind progresul lucrărilor de reparaţii”, a adăugat Kremlinul.

Aceasta este prima călătorie a lui Vladimir Putin în Peninsula Crimeea şi într-un loc direct afectat de ofensiva pe care a ordonat-o în Ucraina de la începutul conflictului, la sfârşitul lunii februarie.

Explozia podului din Crimeea, soldată cu trei morţi, a provocat un şoc în Rusia. Faptul că o infrastructură atât de crucială şi atât de departe de front ar putea fi avariată reprezintă într-adevăr un afront la adresa Moscovei.

Acest pod de beton, construit cu o sumă mare la ordinul lui Vladimir Putin pentru a lega peninsula anexată de teritoriul rus, este folosit în special pentru transportul echipamentelor militare armatei ruse care luptă în Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here