VIDEO | Preşedintele Italiei, primit la Palatul Cotroceni

Sursa: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul italian, Sergio Mattarella, anunță Agerpres.ro.

Preşedintele Republicii Italiene se află în vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia şefului statului român.

Sergio Mattarella a fost primit cu onoruri militare pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni.

După ceremonia primirii oficiale, cei doi şefi de stat au programate convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care preşedintele Klaus Iohannis a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar şi de a treia şedinţă comună de guvern româno-italiană, desfăşurată la Roma, în perioada 14 – 15 februarie 2024, a informat, marţi, Administraţia Prezidenţială.

În 2024, România şi Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi 60 de ani de la ridicarea relaţiilor la nivel de ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral.

Cei doi şefi de stat vor discuta şi aspecte privind evoluţiile europene şi globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE şi situaţia de securitate, a mai transmis sursa citată.

Oficialul italian va avea întrevederi separate cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi premierul Marcel Ciolacu.

Ambasadorul Andrei Muraru: România se află pe ultima sută de metri cu îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here