VIDEO | Primii turiști spațiali au revenit pe Pământ

Sursa: captură video

Primii patru turişti ai rachetei SpaceX s-au întors pe Pământ, sâmbătă seară, după ce au petrecut trei zile în spaţiu, reuşind astfel prima misiune pe orbită din istorie fără astronaut profesionist la bord, transmite News.ro.

Echipajul, botezat Inspiration4 şi alcătuit dintr-un miliardar şi trei „cetăţeni obişnuiţi”, a decolat, joi, de la Kennedy Space Center din Florida într-o capsulă Dragon ataşată unei rachete SpaceX.

Sâmbătă seară, amerizarea a avut loc în Oceanul Atlantic, în largul Floridei, la ora prevăzută, 23.06 GMT (19.06 – ora locală).

O navă a companiei SpaceX a recuperat apoi capsula, înainte ca trapa să fie deschisă. Cei patru pasageri au fost transportaţi cu elicopterul la Centrul Spaţial Kennedy, unde s-au reîntâlnit cu familiile lor, relatează AFP.

„Felicitări, Inspiration4”, a scris pe Twitter patronul SpaceX Elon Musk.

Echipajul a făcut de 15 ori înconjurul Pământului, timp în care a efectuat câteva experimente ştiinţifice.

Echipajul Inspiration4 a fost format din Jared Issacman, miliardarul în vârstă de 38 de ani care a iniţiat misiunea, Hayley Arceneaux, Sian Proctor şi Chris Sembroski şi s-a pregătit şase luni cu SpaceX pentru această incursiune.

Goana nebună după aurul verde: Cum a explodat traficul cu avocado. Plantațiile din Africa de Sud au ajuns să fie păzite ca minele de aur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here