Parisul și Moscova se înțeleg și pe al doilea dosar privind șampania

Sursa: Pixabay

Franţa şi Rusia au fost de acord să negocieze pentru a rezolva o dispută cu privire la o nouă lege rusă care îi obligă pe producătorii de şampanie francezi să îşi eticheteze băutura drept vin spumant, a declarat, sâmbătă, ministerul francez al Agriculturii, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Din iulie, toţi furnizorii străini din Rusia trebuie să utilizeze descrierea ”vin spumant” pe spatele sticlelor. Numai producătorii locali pot folosi eticheta ”şampanskoie” – echivalentul rusesc al şampaniei.

Legea a indignat producătorii francezi de şampanie, care au oprit livrările către Rusia, şi a determinat guvernul francez să ameninţe cu o  acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, a afirmat într-o postare pe Twitter că a fost de acord cu Serghei Levin, viceministrul rus al agriculturii, să lucreze în vederea unei soluţii pentru această problemă.

Aceasta ar presupune înfiinţarea unui grup de lucru format din oficiali şi reprezentanţi ai industriei din ambele ţări, a adăugat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Mişcarea vine la câteva zile după ce producătorii francezi de şampanie, care produc vinul spumant din struguri din regiunea Champagne, din nord-estul Franţei, şi a căror etichetă este protejată în multe ţări, au decis să reia exporturile către Rusia.

Goana nebună după aurul verde: Cum a explodat traficul cu avocado. Plantațiile din Africa de Sud au ajuns să fie păzite ca minele de aur

1 COMENTARIU

  1. Adică încă o demonstrație a ceea ce mai înseamnă UE si „principiile” sale in lumea de azi. O gluma servita serios proștilor din interior. Doar ca in afara ei este lumea mult, mult mai mare in fata căreia se sta in genunchi după 75 de ani de idiocratie instituționalizată…Așa cum am mai spus, de când am citit ca Salvini a acoperit statuile din Roma, ca venea ala al Iranului in vizita, mi-am dat seama ca civilizatia occidentala este o gluma si ca dispare in 200 de ani. Rusii se vor considera continuatorii si salvatorii civilizației „occidentale”, vor avea „șampania” ca dovada vie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here