VIDEO | Proteste și lupte de stradă violente la Beirut, împotriva clasei politice, după explozia devastatoare de marți

Peste 110 persoane au fost rănite în cursul demonstraţiilor desfășurate sâmbătă în centrul capitalei libaneze Beirut, cel puțin 32 dintre acestea fiind transportate la spital, au informat pentru presa locală oficiali ai Crucii Roșii libaneze, potrivit Reuters.

Un polițist a fost ucis în confruntările cu manifestanții, anunță Reuters, citând un purtător de cuvânt al poliției locale.
Forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene asupra manifestanţilor adunaţi sâmbătă în faţa parlamentului din Liban pentru a protesta împotriva clasei politice pe care o consideră responsabilă de explozia devastatoare de marţi.


Au fost auzite inclusiv focuri de armă, relatează Reuters.
„Revoluţie, revoluţie”, au scandat protestatarii, sâmbătă după-amiază, în timp ce încercau să îndepărteze barierele din jurul clădirii parlamentului.

Deflagraţiile provocate de explozia a circa 2.700 de tone de nitrat de amoniu depozitate de şase ani în condiţii necorespunzătoare în portul capitalei libaneze s-a soldat cu peste 150 de morţi şi 5.000 de răniţi, conform ultimului bilanţ provizoriu, iar sute de mii de locuitori ai oraşului parţial devastat au rămas fără adăpost.

Tragedia a alimentat nemulţumirea libanezilor faţă de o clasă politică pe care o acuză de incompetenţă şi corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here