VIDEO | Strat de zăpadă de peste un metru în insula Mallorca; autorităţile au cerut ajutorul armatei spaniole

Autorităţile din Mallorca au cerut ajutor din partea unei unităţi specializate în intervenţii de urgenţă din cadrul armatei spaniole după o furtună care a dus la acumularea unui strat de zăpadă cu grosimea de peste 1 metru pe această insulă, informează DPA.

Deşi furtuna Juliette s-a deplasat spre est, către Italia, în cursul zilei de miercuri, echipajele unor servicii de urgenţă au avut nevoie de mai multe ore pentru a ajunge la persoanele care au rămas blocate în zăpadă la altitudini mai înalte.

Zăpada a început să cadă luni şi s-a acumulat într-un strat de 1,4 metri în locuri situate la altitudini de peste 800 de metri. În plus, furtuna a generat vânturi puternice şi valuri înalte în regiunile costiere, potrivit Agerpres.

Iniţial, ninsoarea a stârnit un val de entuziasm în rândul localnicilor şi al turiştilor, iar sute de oameni s-au îndreptat spre regiunile muntoase ale insulei spaniole. Însă mulţi au rămas apoi izolaţi şi au trebuit să caute adăposturi. La mănăstirea Lluc, de exemplu, aproape 100 de persoane au fost găzduite după ce au rămas blocate în zăpadă fără semnal la telefoanele mobile şi fără electricitate.

Mănăstirea Lluc, situată în nordul insulei, dispunea de un număr suficient de locuri de dormit şi de provizii pentru a-i găzdui peste noapte pe acei vizitatori neaşteptaţi. Salvamontiştii dintr-un echipaj de salvare de pe insulă au ajuns la mănăstire marţi.

Şi alte zone ale Spaniei s-au confruntat cu o vreme neobişnuit de rece, iar temperaturile pe timpul nopţii au scăzut până la -10 grade Celsius în regiunea Munţilor Pirinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here