VIDEO | SUA, test de rachetă balistică interzisă de Tratatul INF. Reacția Rusiei

Rusia şi-a exprimat vineri îngrijorarea faţă de un tir experimental, joi, al unei rachete balistice terestre americane care ar fi fost interzisă de Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează News.ro, care citează Reuters.

Statele Unite au efectuat testul joi.

Washingtonul s-a retras în august din Tratatul INF, semnat în 1987 cu Rusia, după ce au acuzat Moscova de încălcarea acestuia, ceea ce Kremlinul dezminte.

„Ne alarmează. Bineînţeles că vom ţine cont de acest lucru”, a declarat Vladimir Ermakov, directorul Departamentului controlului armamentului şi neproliferării din cadrul Ministerului rus de Externe.

Este vorba despre cel de-al doilea test care ar fi fost interzis de Tratatul INF, în contextul în care New Start, alt tratat americano-rus cu privire la controlul armamentului nuclear urmează să expire în 2021.

Tratatul New Start este ultimul acord americano-rus nuclear major în vigoare, iar Moscova a avertizat că nu există suficient timp de negocieri, până la expirare, în vederea înlocuirii documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here