VIDEO Tancurile lui Assad au ajuns pe linia frontului. Armata lui Erdogan așteaptă ordinu de atac

Mii de soldați și zeci de tancuri ale Armatei Siriene au ajuns deja în nordul țării, ca să-i ajute pe kurzi în lupta cu invazia turcească. Cele două tabere, adversare până acum în războiul civil care a distrus Siria, au anunțat duminică un acord împotriva Ankarei.

Trupele siriene au intrat în orașul kurd Manbij la o oră după ce trupele speciale americane și-au retras ultimele echipamente grele. Manbij este una dintre localitățile pe care Turcia o vizează în ofensiva sa din nordul Siriei.

Președintele turc Recep Erdogan a spus că Turcia vizează să alunge toți kurzii din Manbij, ca să aducă acolo arabi. Liderul de la Ankara a dezvăluit că SUA a fost de acord cu această mișcare de anul trecut, când orașul a fost eliberat de ISIS.

„Înțelegerea noastră cu SUA a fost ca teroriștii (n.red. kurzii) să plece din Manbij în 90 de azi. A trecut un an. Noi, Turcia, nu o să intrăm în Manbij. Adevărații stăpâni ai acelei zone, arabii, vor merge acolo. Politica noastră impune ca ei să se așeze acolo și noi să le garantăm securitatea” a transmis Erdogan, potrivit Reuters.

Potrivit martorilor din teren, Turcia are zeci de tancuri în apropiere de Manbij, care doar așteaptă ordinul de atac.

Tot ca urmare a acordului dintre Assad și kurzi, trupe siriene au intrat în Rakka, fosta capitală a califatului proclamat de ISIS, eliberată de milițiile kurde acum doi ani. Acum, administrația kurdă a trecut sub steagul Siriei.

Soldații lui Assad au preluat controlul asupra bazei aeriene Tabqa, folosită în ultimii doi ani de trupele speciale americane.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here