VIDEO | Tancurile lui Putin s-au împotmolit la granița cu Ucraina

Mai multe imagini cu tancuri ruseşti T-72, împotmolite în noroi în timpul unor manevre militare, în zona Rostov – în apropierea graniţei cu Ucraina – au apărut pe pagina de Twitter a site-ului Liveumap.

Înregistrarea a fost publicată mai întâi pe TikTok, de unde a fost preluată. În imagini se pot vedea cel puţin şapte tancuri împotmolite şi un escavator care încearcă să le taie drum, scrie Adevarul.ro.

Potrivit site-ului defence-blog.com, blindatele cântăresc 40 de tone fiecare şi sunt rezultatul modificării tancurilor T-72 cu saci ERA (Explosive Reactive Armour) care protejează mai bine armura.

Deşi o serie de înalţi oficiali ucraineni spun că Rusia foloseşte soldaţii de la graniţă pentru şantaj, şi nu pentru o invazie, americanii acuză din nou că au dovezi potrivit cărora Vladimir Putin şi-a întărit şi mai mult prezenţa militară iar un atac este posibil în orice moment. Întrebat ce scenariu l-ar putea determina să trimită trupe pentru a-i salva pe americanii care fug din Ucraina, Joe Biden a răspuns: „Nu există. E război mondial dacă ruşii şi americanii încep să se împuşte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here