VIDEO | Trump a pledat nevinovat la acuzaţiile de complot împotriva instituţiilor după alegerile din 2020

Donald Trump a pledat joi nevinovat la acuzaţiile potrivit cărora a organizat un complot împotriva instituţiilor americane după înfrângerea sa în alegerile din 2020, o acuzaţie de o gravitate fără precedent împotriva unui fost preşedinte al Statelor Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Este pentru a treia oară din martie când marele favorit de dreapta pentru alegerile prezidenţiale din 2024 este acuzat penal. Dar de data aceasta el este acuzat că a pus în pericol însăşi fundamentul democraţiei americane, încercând să influenţeze procesul electoral.

„Nevinovat”, a spus miliardarul republican în sala de judecată, după ce l-a ascultat cu atenţie pe judecătorul federal din Washington care a prezentat acuzaţiile şi pedepsele maxime cu închisoarea cu care se confruntă.

Fostul preşedinte american a deplâns o „zi foarte tristă” pentru Statele Unite. Urmărit de justiţia federală pentru că a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, miliardarul republican a afirmat că este persecutat ca „opozant politic”.

În acest caz, Trump a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru presupusa sa încercare de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020, care a culminat cu atacul asupra Capitoliului comis de susţinătorii săi: conspiraţie pentru înşelăciune, conspiraţie pentru obstrucţionarea unei proceduri oficiale, obstrucţionare sau tentativă de obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi conspiraţie împotriva drepturilor.

Această punere sub acuzare se adaugă altor două cu care s-a confruntat fostul preşedinte în ultimele luni.

O viitoare audiere pentru a stabili data procesului a fost stabilită pentru 28 august şi se va desfăşura sub autoritatea judecătorului federal Tanya Chutkan, care va prezida dezbaterile în cadrul procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here