VIDEO | Ucraina: Muzeul de artă din Odesa, avariat în urma unui atac rusesc / Cinci persoane au fost rănite

Sursa: X

Atacuri cu drone ruseşti asupra oraşului Odesa, efectuate duminică noaptea, s-au soldat cu cel puţin cinci răniţi, au incendiat camioane cu cereale şi au avariat una dintre principalele galerii de artă din oraş, au declarat oficiali ucraineni din portul de la Marea Neagră, relatează Reuters, citată de News.ro.

„La 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă din Odesa împlineşte 124 de ani”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa. „În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a lovit în apropiere”, a afirmat oficialul regional. Pereţii clădirii au fost avariaţi, unele ferestre şi geamuri au fost sparte, a informat el.

Muzeul Naţional de Artă din Odesa, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, adăpostea înainte de război peste 10.000 de opere de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti ruşi şi ucraineni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Primăria din Odesa a publicat un videoclip care arată ferestrele aruncate în aer şi resturi din interiorul a ceea ce a spus că este muzeul de artă.

Pe strada din apropierea muzeului, atacul a lăsat o groapă adâncă de câţiva metri. Potrivit autorităţilor municipale, o persoană a fost rănită acolo.

Guvernatorul Kiper a precizat că toţi cei cinci răniţi, din jurul oraşului, au fost spitalizaţi.

El a spus că 15 drone lansate de Rusia au fost distruse deasupra oraşului. Mai multe clădiri rezidenţiale înalte au fost avariate, iar un siloz şi camioane cu cereale au luat foc, dar incendiul a fost stins rapid.

Nu este clar dacă clădirile şi camioanele au fost lovite de drone sau de resturi care au căzut, menţionează Reuters.

Zelenski îl invită pe Trump în Ucraina: Voi avea nevoie de 24 de minute, nu mai mult, pentru a-i explica faptul că nu poate gestiona acest război

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here