VIDEO | Uluitorul „Captain Tom”: La 100 de ani, a strâns 25 milioane euro pentru bolnavii de Covid-19

Tom Moore, un veteran britanic, în vârstă de 99 de ani, și-a propus să facă de 100 de ori turul grădinii sale înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani. Aventura sa a fost urmărită de numeroși britanici, pe rețelele sociale, iar popularitatea astfel câștigată a permis și lansarea unei campanii umanitare. Obiectivul strângerii de fonduri: sprijinirea celor care contribuie la îngrijirea bolnavilor de Covid-19. Rezultatul: În câteva zile, s-au adunat aproape 25 de milioane de euro (peste 22 milioane lire sterline).

Cu toate că provocarea veteranului s-a încheiat, donațiile continuă să curgă, notează Le Parisien, care citează presa britanică. Aproape 900.000 de oameni au răspuns pe mai departe apelului său, iar artiști celebri, fotbalistul Harry Kane și chiar prințul William și soția sa, Kate Middleton, i-au lăudat curajul.

Este un efort „eroic” care a „atins inima națiunii” și pe care Boris Johnson va încerca să-l salute într-un fel sau altul, a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic.

„Căpitanul Tom” a parcurs ultimii metri ai cursei sale la cravată și sacou acoperit cu medalii și în preajma mai multor militari. Între timp, autoritățile de la Londra sunt îndemnate tot mai mult să-l decoreze pe „Căpitanul Tom”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here