VIDEO | Un incendiu a izbucnit în clădirea istorică a Bursei de Valori din Copenhaga; fleşa construcţiei s-a prăbuşit

Sursa: Free Press Journal

Un incendiu a izbucnit marţi în fostul sediu al Bursei de Valori din Copenhaga, una dintre cele mai emblematice clădiri din capitala daneză, iar flăcările au cuprins fleşa construcţiei, care s-a prăbuşit peste acoperiş, o scenă ce aminteşte de tragicul incendiu de la catedrala Notre-Dame din Paris, din 2019, informează Reuters.

Nu au fost raportate persoane rănite, a precizat Poliţia daneză.

În imaginile transmise live de presa locală, apar oameni care scot tablouri de mari dimensiuni din clădire pentru a le pune la adăpost de flăcări, potrivit Agerpres.

”Imagini teribile de la Bursă. Atât de trist. O clădire emblematică, cu o semnificaţie importantă pentru noi toţi… Momentul nostru Notre-Dame”, a scris ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Clădirea istorică, a cărei fleşă înaltă şi ascuţită are forma unor cozi de dragoni întrepătrunse, se afla în renovare în momentul izbucnirii incendiului.

Schelele care înconjoară clădirea au îngreunat accesul serviciilor de urgenţă, iar acoperişul din cupru a conservat căldura, a precizat departamentul de pompieri din Copenhaga.

Ministerul Finanţelor, situat în apropiere, a fost evacuat în urma incendiului, a precizat Poliţia daneză.

Clădirea, construită în stil renascentist olandez, nu mai adăpostea Bursa de Valori daneză, ci este sediul Camerei de Comerţ a Danemarcei.

”Asistăm la o privelişte teribilă. Bursa este în flăcări”, au scris reprezentanţii Camerei de Comerţ pe platforma X.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului.

Poliţia din Copenhaga le-a cerut rezidenţilor să evite să meargă cu maşina în partea centrală a oraşului.

Camera de Comerţ daneză, care deţine clădirea din 1857, demarase restaurarea construcţiei în stilul ce a caracterizat domnia regelui Christian al IV-lea al Danemarcei, suveranul care a comandat ridicarea clădirii în secolul al XVII-lea.

”400 de ani de patrimoniu cultural danez cuprins de flăcări”, a scris ministrul Culturii, Jakob Engel-Schmidt, pe reţeaua de socializare X.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here