Violeta Alexandru: Sistemul e în colaps. ELCEN nu poate pompa cantități mai mari, țevile nu suportă

Foto: Facebook/Vitalie Cojocari

Pierderile de agent termic s-au dublat în ultimii patru ani, ajungând la peste 2.000 de tone de apă caldă pe oră, iar țevile de un metru sunt puternic colmatate, avertizează ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Într-o postare pe Facebook, aceasta mai arată că „în unele situații apa nu mai circulă prin țeavă, ci prin caseta de beton în care este îngropată țeava”. Lidera PNL București o acuză pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei că, deși cunoștea gravitatea situației, a continuat să cheltuie sume mari de bani pe festivaluri și butaforie urbană.

Postarea integrală a Violetei Alexandru:

 • O bună parte din timp mi-o petrec în teren, acolo unde sunt problemele. Când spun un lucru, îl spun pentru că știu realitatea lucrurilor.
 • Așa arată țevile prin care trece apa caldă pentru bucureșteni. Țevi de 1 metru, colmatate de reziduurile depuse de pierderile companiei lui Firea/PSD. Am avut în această seară, în București, într-o CET, una dintre discuțiile mele obișnuite cu oameni care cunosc sistemul de încălzire din București.
 • Țevile sunt distruse. Bucureștiul nu este administrat. Totul stă să crape. Și Gabriela Firea/PSD cheltuie banii pe festivaluri.
 • Pentru orice măsură de precauție atunci când, dintr-o greșeală, comunitățile încap pe mâna unor iresponsabili, ar trebui modificată legea. Să fie interzis să cheltui bani publici înainte să acoperi necesarul pentru cheltuielile cu serviciile, inclusiv pentru persoanele în nevoie.
 • Cifre: acum 4 ani, ELCEN (producătorul agentului termic) pompa în sistemul de încălzire 1100 tone pe oră(!!!) de apă de adaos de la APANOVA pentru a reechilibra sistemul. Această apă reprezintă apa trimisă pe țevile RADET care se pierde pe traseu și nu mai se reîntoarce pe țevile de retur pentru că toate țevile de distribuție sunt sparte.
 • Mi s-a explicat că în unele situații apa nu mai circulă prin țeavă, ci prin caseta de beton în care este îngropată țeava.
 • ELCEN e nevoit sa acopere aceasta apă in fiecare ora! x 24 ore, zilnic!!!!
 • Altfel presiunea din rețea scade, iar pompele sale ar intra în cavitație și ar fi distruse dacă apa din ce în ce mai puțină ar începe sa se transforme in abur.
  În 2020 se pompează 2000 de tone pe oră!! Nu 1100 ca acum câțiva ani. Pierderile sunt aproape duble!!
 • Sistemul este efectiv în colaps. ELCEN nu mai poate sa pompeze cantități mai mari pentru ca țevile de distribuție nu suportă un debit mai mare care să țină pasul cu pierderile din rețeaua de distribuție. Pierderile sunt imense la RADET/Termoenergetica!!! Bucureștenii plătesc pentru toate aceste lucruri.
 • Și G. Firea îi dă înainte: costume populare, iepurași de plastic si acuze grotești de sabotaj …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here