Prima zi a Vioricăi Dăncilă în SUA i-a adus și primul eșec. Un punct important pe agenda sa a fost participarea la ”Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice la narațiunile teroriste și violent extremiste.” De ce? Pentru că dădea bine să fie fotografiată alături de Merkel, Macron, Boris Johnson și încă alți zeci de președinți și premieri.

Doar că, încurajată de adunătura de amatori care au împins-o să facă această vizită în SUA, Vioricăi Dăncilă i s-a părut prea puțin simpla prezență în sală, astfel încât și-a manifestat dorința de a ține și un discurs, alături de președintele Franței, de premierul Indiei, al Australiei, al Noii Zeelande și de Regele Abdullah al Iordaniei. Previzibil, cererea sa a fost refuzată.

Reacția Vioricăi Dăncilă a fost pe măsură. S-a îmbufnat și a asistat la discursuri dintr-un colț al sălii. Singura ei performanță a fost că a dat mâna cu Macron, la finalul sesiunii. De aceea lipsește premierul României din toate pozele de grup de la acea reuniune și de aceea lipsesc poze de la eveniment pe siteul Guvernului, în timp ce abundă cele de la întâlniri de importanță modestă.

Din păcate, în continuare, ratările Vioricăi Dăncilă sunt și ratările României. A ratat inclusiv ocazia de a schimba măcar câteva vorbe cu Regele Abdullah al Iordaniei pentru a-i spune că regretă că declarațiile sale făcute la Washington, în luna martie, despre mutarea ambasadei noastre din Israel la Ierusalim l-au obligat să-și amâne vizita de trei zile în România. Cu atât mai mult cu cât declarațiile sale au rămas vorbe în vânt!

2 COMENTARII

  1. Foarte bine ca s a desființat faimoasa comisie prezidata de Ciordache. Pentru cetățenii tarii aceasta comisie a fost o mizerie a desfiintat multe legi a înființat legi mizerabile și împreună cu șoferul cu nicolicea, cu mitraliera etc a dus tara în prăpastie. Toți ar trebui trași la răspundere penal pentru toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here