Premierul demis Viorica Dăncilă a numit-o luni pe Maria Gabriela Zoană în funcția de secertar de stat la Ministerul Justiției, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Dăncilă a numit-o pe Zoană în funcția de secretar de stat deși guvernul este demis și din luna aprilie până în prezent Dăncilă nu a numit în posturile de secretar de stat rămase vacante la acest minister persoanele propuse de ministru. 

Gabriela Zoană a intrat în Parlamentul European în 2018, când Viorica Dăncilă a eliberat un loc pentru a veni la București ca premier. A fost director adjunct la Registrul Comerțului, este licențiată în drept la Universitatea Titu Maiorescu și doctor în drept la Academia de Poliție. 

Din postura de europarlamentar, Gabriela Zoană a avut grijă să fie mai mereu prezentă în mass-media cu poziții în care lua apărarea Vioricăi Dăncilă, cât și lui Liviu Dragnea. S-a făcut remarcată prin atacul asupra ambasadelor occidentale, după apelul acestora către Guvernul român, ca, prin modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. A fost preferata lui Liviu Dragnea când acesta era președintele partidului, fiind unul dintre comunicatorii cei mai agresivi ai social-democraților, mai ales în ceea ce privește mesajele anti-europene și anti-justiție. 

Nu în ultimul rând, Maria Gabriela Zoană a promovat pe Facebook un clip despre comunism, pe acorduri de manele.

Aceasta a rămas fără funcție după alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce a fost pe un loc prea jos pe lista PSD pentru a mai prinde un nou mandat.

Numirea acesteia la Ministerul Justiției poate fi, însă, una de scurtă durată deoarece noul Guvern care va fi investit are abilitatea de a înlocui toți secretarii de stat.

Ana Birchall a refuzat timp de trei luni să accepte numirea unor secretari de stat impuși de PSD, iar, în replică, premierul a refuzat să îi aprobe propunerile pentru aceleași posturi. Au existat de mai multă vreme nemulțumiri ale liderilor PSD legate de refuzul Anei Birchall de a promova la ministerul Justiției oameni de partid sau propuși de partid. Birchall a respins categoric implicarea PSD în minister, fapt care i-a atras furia colegilor.

Sursa foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here