Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

În ultima zi petrecută la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a eliberat mai multe persoane din funcție și a numit un nou șef, pentru un mandat de cinci ani, la Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF). Este vorba de Bogdan Ionuț Dințoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. Dințoi este de profesie polițist, a activat la Inspectoratul Județean Vâlcea și a fost pus de Rovana Plumb șef în ministerele pe la care aceasta a trecut, atât la Ministerul Mediului, cât și la Ministerul Muncii.

Dințoi este un fost polițist de la Crimă Organizată Vâlcea, care a fost promovat în administrația centrală de Rovana Plumb. Chiar dacă Rovana Plumb nu s-a calificat pentru postul de comisar European, fostul ei subordonat va controla fraudele la fonduri europene, scrie newsweek.ro.

DLAF este instituția unică de contact în România cu Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene. Ce îl recomandă pe Dințoi pentru această funcție? Răspunsul este simplu: fratele său, Roberto Marian Dințoi, un fost ziarist din Vâlcea implicat în afaceri cu fiul Rovanei Plumb, Andrei Plumb. Mai mult, surse din cadrul PSD susțin că Roberto Dințoi ar fi finul Rovanei Plumb.

Scribul de casă al familiei Plumb

Roberto Marian Dințoi a lucrat ca ziarist la publicația „Viața Vâlcii” până prin 2012.

În acel an a fost demis de la publicația locală, dar a fost preluat rapid de Rovana Plumb care l-a pus redactor șef la publicația „Vocea Dâmboviței”, patronat de Rovana Plumb în aceea perioadă. În schimb, soția lui Roberto Dințoi, Laura Geanina Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Cosumatorilor Vâlcea, notează newsweek.ro.

Ulterior, în 2017, scribul de casă al familiei Plumb a fost promovat în Consiliul de Administrație al companiei Tarom. Soția sa a fost unsă șef serviciu la Ministerul Dezvoltării, apoi a trecut la Ministerul Fondurilor Europene, instituție condusă de Rovana Plumb.

Șef la DLAF

Fratele lui Roberto Dințoi, Bogdan Ionuț Dințoi, era în 2009 angajat al Poliției Râmnicu Vâlcea. Doi ani mai târziu îl regăsim ca ofițer în cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea.

După alți doi ani, pe 14 august 2012, a fost detașat pe funcția de director în cadrul Ministerului Mediului, funcție primită de la Rovana Plumb, care în aceea perioadă preluase funcția de ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice.

În martie 2014, a fost retrogradat pe funcția de șef serviciu la Mediu, dar câteva zile mai târziu a fost numit consilier principal la Serviciu Corp Control al Ministerului Mediului. Din 2015 a revenit în sânul poliției, mai exact la fostul loc de muncă de la Crimă Organizată. Nu a stat mult acolo pentru că Rovana Plumb l-a luat cu ea la Ministerul Muncii.

De acolo l-a dus la Ministerul Fondurilor Europene.

Asociați cu Plumb

Publicația locală „Ziarul de Vâlcea” a scris că Roberto Dințoi s-a înșurubat și la ferma avicolă a familiei Plumb. În luna decembrie 2015, în acţionariatul Fermei Davicarm din Bucureşti, societate care produce şi distribuie produse în supermarketuri ca Auchan, Metro şi MegaImage, conform site-ului propriu, apărea Andrei Plumb, fiul cel mare al Rovanei Plumb, şi soţia acestuia, Anişoara Plumb. Fiecare are câte 25% din SRL.

Ferma Davicarm este acționar și în alte două firme: Davicarm Grup Dâmbovița și Davicarm Grup Oltenia. La aceasta din urmă, Ferma Davicarm deținea jumătate din acțiuni, iar Robert Dințoi, restul de 50%.

Foto: Prim-ministrul Viorica Dancila si Rovana Plumb participa la Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România, la Palatul Parlamentului din București, joi 22 februarie 2018. Inquam Photos / George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here