Virgil Popescu: Un nou pas important pentru construcţia centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW

Sursa: Glasul Hunedoarei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, marţi seară, că s-a fpcut un nou pas important pentru construcţia centralei de la Mintia, respectiv s-a semnat contractul pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW, notează News.ro.

”Ne ţinem de promisiuni! Un nou pas important pentru construcţia centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW”, anunţă, vineri seară, ministrul energiei.

Potrivit acestuia, contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group şi Mass Group Holding (MGH).

Construcţia va dura 38 de luni, iar investiţia va crea aproximativ 700 de locuri de muncă.

”Noua centrală de la Mintia urmează să fie pusă în funcţiune în vara anului 2026. Unitatea va funcţiona pe gaz natural şi va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, prin semnarea acestui contract a fost făcut un nou pas pentru independenţa energetică a României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here