Vladimir Putin a denunţat atacul ”odios” asupra premierului slovac Robert Fico

Sursa: TASS

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat miercuri ceea ce a numit o ”crimă odioasă” după atacul armat contra premierului slovac Robert Fico, rănit grav prin împuşcare, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

”Am aflat cu indignare de tentativa de asasinat contra lui Robert Fico, prim-ministrul Republicii Slovace. Nimic nu poate justifica această crimă odioasă. Îl cunosc pe Robert Fico drept un bărbat curajos şi hotărât. Sper că aceste calităţi îl vor ajuta să depăşească această situaţie dificilă”, a scris liderul de la Kremlin într-o telegramă adresată preşedintei Slovaciei, Zuzana Caputova.

La rândul său, ambasadorul Rusiei la Bratislava, Igor Bratcikov, a condamnat atacul comis asupra lui Fico.

”Condamn puternic acest act de violenţă şi îmi exprim convingerea că este necesară pedepsirea autorilor”, a menţionat diplomatul rus într-o scrisoare către şeful guvernului slovac, postată pe pagina de Facebook a ambasadei ruse în Slovacia.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri în plină stradă după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova. El se află în stare critică. Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

Putin se întâlnește cu „fratele cel mare”. În ce punct a ajuns relația cu Xi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here