Vladimir Putin: Conflictul din Ucraina este unul dintre rezultatele ”prăbuşirii Uniunii Sovietice”

Sursa: Kremlin.ru

Conflictele din fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), inclusiv cel aflat în desfăşurare între Rusia şi Ucraina, sunt ”desigur” rezultatul ”prăbuşirii Uniunii Sovietice”, a declarat, joi, preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP, citată de News.ro.

”Este suficient să ne uităm la întâmplă acum între Rusia şi Ucraina, ce se întâmplă la graniţele unor ţări din cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI). Toate acestea, desigur, sunt rezultate ale prăbuşirii Uniunii Sovietice”, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu oficiali din ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente, care reuneşte fostele republici sovietice.

”Ştim că Occidentul dezvoltă scenarii pentru a stârni noi conflicte în spaţiul CSI. Dar ne-am săturat deja (de conflicte)”, a subliniat Putin.
Preşedintele rus a mai susţinut că ”o ordine mondială mai justă” se formează printr-un ”proces dificil”.

”O hegemonie unipolară se prăbuşeşte inexorabil, este o realitate obiectivă pe care Occidentul refuză categoric să o accepte. Şi vedem tot ce iese din asta”, a mai spus el.
”Dacă ne agăţăm de trecut şi încercăm să ducem o politică dictatorială în toate domeniile – de la relaţiile internaţionale la economie, inclusiv cultură şi sport – acest celebru Occident colectiv creează noi probleme şi noi crize”, a mai invocat Putin.
Pe 16 septembrie, în cadrul unui summit regional din Asia, Vladimir Putin a salutat ”rolul din ce în ce mai mare al noilor centre de putere”.
În trecut, Vladimir Putin a numit prăbuşirea Uniunii Sovietice ”cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului al XX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here