Voiculescu: Nu am informaţii că la „Matei Balș” ar fi existat alte surse de încălzire. Corpul de control e acolo

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu are informaţii că în pavilionul de la Institutul ”Matei Balş” ar fi existat alte surse de încălzire decât cele care se află într-o unitate medicală şi a precizat că există avize pentru lucrările care s-au făcut în acel corp de clădire, transmite News.ro.

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, la Digi 24, că pe lângă ancheta poliţiştilor şi procurorilor la faţa locului se află şi Corpul de control al premierului şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, menţionând că sunt echipe care iau legătura cu familiile şi cu spitalele unde au mutaţi pacienţii pentru a oferi informaţiile necesare. Ministrul Sănătăţii a afirmat că unii dintre pacienţii transferaţi se află la Terapie Intensivă, iar intervenţia a fost una rapidă şi eficientă.  

“Sunt inclusiv la Matei Balş pacienţi în Terapie Intensivă şi mai sunt câteva cazuri, care da, sunt la Terapie Intensivă în spitalele în care au fost transferaţi. (…) Ce aş vrea să subliniez este că intervenţia a fost extrem de rapidă şi eficientă, am la faţa locului relativ repede după ce s-a produs incendiul, pompierii şi celelalte echipe au intervenit prompt şi transferurile au fost făcute foarte rapid. La momentul la care am făcut declaraţii pacienţii fuseseră în întregime transferaţi fie în alte secţii din Institutul Matei Balş, fie la alte spitale din Capitală. Vorbim despre 102 pacienţi, vorbim despre o clădire întreagă. (…) Incendiul a fost relativ violent, se văd urmele pe clădire”, a afirmat Vlad Voiculescu.  El a mai precizat că nu are informaţii că la Matei Balş existau şi alte surse de încălzire şi că existau avize pentru lucrările făcute la acel pavilion.  

“Nu am informaţii că în clădirea respectivă ar fi existat alte surse de încălzire decât cele fireşti într-un spital, dar avem nevoie de această anchetă, de rezultatele anchetei. (…) Existau avize pentru lucrările care s-au făcut acolo şi vedem în ce măsura existau şi celelalte documente necesare pentru funcţionarea respective clădiri, dar este vorba despre o clădire mai veche care a fost renovată de curând şi Institutul Matei Balş nu a dus lipsă de finanţare în anii din urmă, a dus un management stabil. Vorbim despre o situaţie foarte diferită în ce am văzut la alte spitale precum Piatra Neamţ unde ştim că au fost o mulţime de manageri schimbaţi. (…) Trebuie să vedem cauzele înainte să ne pronunţăm asupra a ceea ce s-a întâmplat”, a mai afirmat Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here