Volodimir Zelenski ar negocia să intervină video, duminică seara, la Oscaruri

Preşedintele ucranean Volodimir Zelenski poartă negocieri pentru a interveni duminică seara, prin videoconferinţă, la cea mai strălucitoare ceremonie de la Hollywood, în contextul în care Academia de cinema americană vrea o seară destinsă, în vederea recuceririi audienţei, care să se concentreze asupra celei de a şaptea arte, dar care nu o poate face din cauza Războiului rus din Ucraina, dezvăluie tabloidul american The New York Post, relatează AFP, citată de News.ro.

Fostul actor, în vârstă de 44 de ani, devenit un star în ţara sa în urma serialului ”Servitorul poporului”, ar putea lua cuvântul fie în direct, pe ecrane, aşa cum a făcut-o în parlamentele mai multor ţări din Occident, fie printr-un mesaj preînregistrat.

Participarea sa la ceremonie a fost sugerată de umorista Amy Schumer, una dintre cele trei prezentatoare a celei de-a 94-a ediţii a Oscarurilor.

Însă principiul acestei intervenţii nu se bucură de unanimitate în Academia de cinema americană.

Producătorul serii, Will Packer, a preferat să nu se exprime, într-o conferinţă de presă, asupra subiectului şi a promis o intervenţie cu privire la Ucraina ”delicată şi naturală”.

Wanda Sykes, colega lui Amy Schumer, a dat-o puţin în bară. ”Nu este un pic ocupat, în acest moment. Volodimir Zelenski?”, a întrebat ea.

Cu scopul de a-şi recâştiga audienţa, aflată în cădere liberă de mai mulţi ani, Oscarurile mizau pe o gală plină de bucurie, concentrată asupa puterii şi iubirii celei de-a şaptea arte şi voiau să evite să transforme emisiunea într-o tribună a contestării poltice, aşa cum a fost uneori, în timpul mandatului lui Donald Trump.

Acest obiectiv a fost rezumat prin sloganul ”Movie Lovers Unite” şi printr-un omagiu apăsat care urmează să-i fie adus ”Naşului” lui Francis Ford Coppola, care sărbătoreşte o jumătate de secol.

Un Oscar al fanilor, votat pe reţele de socializare, urmează să aducă un omagu filmelor de acţiune şi unor supereroi plebiscitaţi de o tânără generaţie de cinefili care fug de Oscaruri.

Însă perspectiva de a vedea milionari în ţinută de seară făcând schimb de laude şi tofee în timpul războiului care face ravagii în Ucraina, fără să spună un cuvânt despre el, nu este de susţinut.

Sute de staruri sunt foarte angajate, ca de exemplu actriţa de origine ucraineană Mila Kunis, care a strâns donaţii în valoare de 35 de milioane de dolari pentru ţara sa natală.

Starul serialului ”That ’70s Show” ar putea fi cea care urcă pe scena Oscarurilor, pentru vorbi despre acest război.

Este posibil, astfel, ca laureaţii de duminică să-i calce pe urme şi să denunţe invazia rusă a Ucrainei atunci când urcă pe scenă să-şi primească staueta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here