Volodimir Zelenski și Olaf Scholz, așteptați miercuri seara la Palatul Elysee de Emmanuel Macron

Sursa: Flickr

Preşedintele Emmanuel Macron îi va primi miercuri seară pe omologul său ucrainean Volodimir Zelensky şi pe cancelarul german Olaf Scholz, a anunţat oficial Palatul Elysée, notează News.ro.

Deplasarea lui Volodimir Zelenski la Paris a fost confirmată oficial, potrivit agenţiei Reuters.

Anterior, presa din Franţa anunţase pe surse această vizită, în timp ce în Germania, postul de televiziune ntv, citîând de asemenea surse sub acoperirea anonimatului, informase că Olaf Scholz, cancelarul german, va zbura miercuri la Paris pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

După vizita la Londra, preşedintele ucrainean urmează să se deplaseze miercuri seara la Paris. Această vizită a fost confirmată de Palatul Elysée, dar încă nu se cunosc contururile acesteia, potrivit BFM TV.

Volodimir Zelenski se află miercuri la Londra, unde a ţinut un discurs în Parlament şi a fost primit de regele Charles al III-lea. Aceasta este a doua deplasare în străinătate a preşedintelui ucrainean, de la începutul războiului.

În decembrie, el a făcut o deplasare-surpriză în Statele Unite.

Miercuri, la întâlnirea avută la Londra cu premierul britanic Rishi Sunak, Zelenski i-a îndemnat pe aliaţii săi occidentali să furnizeze Ucrainei armele necesare pentru a opri invazia rusă.

Joi, liderul de la Kiev ar urma să fie la Bruxelles pentru a se întâlni cu liderii europeni, dar, la fel, vizita nu este confirmată oficial, în special din motive de securitate. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost săptămâna trecută la Kiev.

Charles Michel a declarat luni seară că l-a invitat pe Volodimir Zelenski „să participe personal la un viitor summit”.

„Acest lucru ar putea avea loc joia aceasta”, dar „nimic nu este finalizat”, a precizat Consiliul European.

Liderii celor 27 de state membre UE se întâlnesc joi şi vineri într-un summit extraordinar convocat pentru a discuta despre migraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here