Volodimir Zelenski vrea să ştie cum poate Donald Trump să pună capăt războiului „în 24 de ore”

Sursa: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că şi-ar dori să audă clarificări din partea lui Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, despre modul în care intenţionează să pună capăt războiului Rusiei în Ucraina în doar 24 de ore, relatează DPA, citată de Agerpres.

„Dacă Trump ştie cum să pună capăt acestui război ar trebui să ne spună astăzi”, a declarat Zelenski miercuri într-un interviu pentru Bloomberg Television care a durat aproape o oră.

„Dacă există riscuri pentru independenţa Ucrainei, dacă ne-am putea pierde statalitatea, vrem să fim pregătiţi pentru asta, vrem să ştim”, a afirmat Zelenski, potrivit traducerii în limba engleză a Bloomberg.

Fostul preşedinte american şi candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie în SUA a afirmat în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului în Ucraina „în 24 de ore”, fără a dezvălui vreodată detalii cu privire la această afirmaţie a sa.

În interviul acordat Bloomberg, Zelenski a declarat că este dispus să se întâlnească cu Trump şi cu echipa sa şi să le asculte propunerile. „Vrem să înţelegem dacă în noiembrie vom avea sprijinul puternic al SUA sau vom rămâne singuri”, a afirmat liderul ucrainean.

Declaraţiile preşedintelui ucrainean survin la o zi după ce publicaţia Politico, citând experţi în securitate naţională şi asociaţi cu fostul preşedinte al SUA, a relatat că, în cadrul planului lui Trump referitor la NATO, acesta s-ar angaja să oprească extinderea ulterioară a Alianţei spre Est, în special, cu Ucraina şi Georgia şi, de asemenea, ar putea să negocieze cu Putin despre teritoriul ucrainean pe care Moscova şi l-ar putea „păstra”, notează agenţia de presă Unian.

AFP: Noul premier olandez Dick Schoof garantează continuarea sprijinului pentru Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here