World Economic Forum: Substanțe de curățat care ucid coronavirusul

O instituție din SUA ne oferă mai multe sfaturi de igienizare prin care putem ține la distanță sau distruge coronavirusul, potrivit World Economic Forum (WEF).

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CCPB) recomandă dezinfectarea zilnică a suprafețelor atinse frecvent, cum ar fi mese, butoane, comutatoare, blaturi, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete.

De asemenea, CCPB recomandă curățarea mai întâi a suprafețelor, înainte de dezinfectare, cu detergent sau săpun.

Dacă un membru al familiei are simptome similare gripei, este recomandată dezinfectarea regulată a obiectelor din casă, deoarece SARS-CoV-2 s-a dovedit a supraviețui timp de 16 ore pe materiale plastice.

Indiferent de soluția de curățare, aceasta trebuia lăsați-o să acționeze pe suprafață înainte de-a o curăța. Intervalul de timp depinde de substanța folosită. Nu folosiți diferite tipuri de agenți de curățare deodată. Unele substanțe chimice menajere, dacă sunt amestecate, pot crea gaze otrăvitoare.

Cum poți folosi înălbitorul

Înălbitorul poate fi diluat în apă cu apă rece pentru a obține un dezinfectant eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor și multor virusuri, inclusiv coronavirusurile. De obicei, puteți utiliza un sfert de cană de înălbitor la 1 litru de apă rece, dar asigurați-vă că urmați indicațiile de pe eticheta înălbitorului.

Odată diluată, soluția trebuie utilizată în maxim 24 de ore. Dacă trec mai mult de 24 de ore, capacitatea de dezinfectare scade.

Articolele neporoase precum jucăriile din plastic pot fi cufundate în înălbitor timp de 30 de secunde. Suprafețele gospodărești care nu se deteriorează la contactul cu înălbitorul, au nevoie de 10 sau mai multe minute de expunere la contactul cu substanța.

IMPORTANT: Nu folosiți înălbitor ca să vă spălați pe mâini.

Alcoolul

Substanțele pe bază de alcool sunt bune în eliminarea multor agenți patogeni. Puteți dilua dezinfectantul pe bază de alcool în apă, dar asigurați-vă că aveți o concentrație de alcool de aproximativ 70% pentru a putea ucide coronavirusurile.

Soluțiile cu 70% alcool ar trebui lăsate să acționeze pe suprafețe timp de 30 de secunde (inclusiv pe telefoane mobile, dar verificați mai întâi sfaturile producătorului, pentru a vă asigura că respectați politica de garanție) pentru a elimina virusurile.

Recipientele cu 70% alcool trebuie sigilate pentru a preveni evaporarea. Spre deosebire de soluțiile pe bază de înălbitor, cele pe bază de alcool nu își pierd puterea de dezinfectare după prima utilizare, cât timp sunt închise etanș.

O soluție pe bază de alcool poate fi aspră cu pielea, deci NU trebuie folosită pe post de săpun.

Oțetul poate elimina agenții patogeni?

Oțetul sau alte produse naturale NU sunt recomandate pentru combaterea coronavirusurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here