Zelenski a vorbit despre durata războiului: „Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media”

În cea mai recentă intervenţie video a preşedintelui Zelenski adresată naţiunii, el spune că este dificil de prezis cât va dura războiul, scrie BBC, preluat de News.ro.

„Desigur, aud şi predicţii diferite. Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media despre intenţiile şi capacităţile armatei ruse”, spune el. „Despre potenţialul economiei ruse. Despre starea emoţională a societăţii din Rusia”.

El spune că doi factori vor determina durata conflictului.

„Succesul armatei noastre pe câmpul de luptă este cu adevărat semnificativ”, spune Zelenski. „Important din punct de vedere istoric. Dar încă nu este suficient pentru a ne curăţa pământul de ocupanţi. Îi vom învinge şi mai mult”, spune el.

„Sancţiunile împotriva Rusiei sunt foarte semnificative. Dureroase din punct de vedere economic. Dar încă insuficiente pentru ca maşina militară rusă să rămână fără mijloace de subzistenţă. Noi provocăm altele mai puternice, mai distructive”.

Zelenski a adăugat: „Dacă cineva spune: an sau ani, eu răspund: poţi face războiul mult mai scurt. Cu cât vom obţine armele pe care le-am cerut mai multe şi mai devreme, cu atât poziţia noastră va fi mai puternică şi cu atât mai repede va veni pacea”.

De ce trupele ruse nu reușesc să detecteze loviturile nocturne ale ucrainenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here