Zelenski: „Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care cere statelor membre NATO să trimită armament Ucrainei, cu care să înfrunte invazia rusă, pe care-l aşteaptă de ”31 de zile”, de la începutul războiului rus, critică dur Organizaţia Atlanticului de Nord, întrebându-se dacă nu cumva este condusă de Rusia, relatează News.ro, care citează AFP.

”Avem nevoie de armament suplimentar. Noi trebuie să protejăm nu doar Ucraina, ci şi alte ţări din Europa de Est, ameninţate de o invazie rusă. Am spus clar acest lucru, în discuţiile noastre cu omologii noştri americani în Polonia”, a dat el asigurări într-o înregistrare video publicată sâmbătă seara.

”Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”, a criticat el.

”Care este preţul acestei securităţi? Este foarte specific. Sunt avioane pentru Ucraina. Sunt tancuri pentru statul nostru. este apărare antirachetă. Este armament antinavă. Este ceea ce au partenerii noştri. Este ceea ce este acoperit de praf în hangarele lor de stocare”, a declarat Zelenski.

Şeful statului ucrainean le-a cerut din nou occidentalilor 1% din avioanele şi tancurile NATO.

”Noi nu am cerut mai mult. Şi nu cerem mai mult. Dar au trecut 31 de zile de când aşteptăm!, a subliniat el.

”Trupele ruse distrug tot ceea ce face din noi o naţiune, însă ele vor da socoteală”, a avertizat el.

Preşedintele ucrainean a cerut deja statelor membre NATO să furnizeze Ucrainei ”un ajutor fără restricţie”, pentru ca aceasta să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă în prezent ”în condiţii inegale”.

El a formulat această cerere într-un mesaj video adresat şefiior de stat şi de guverne NATO, reuniţi joi într-un summit extraordinar la Bruxelles.

El a acuzat atunci Moscova de faptul că foloseţte bombe cu fosdor în Ucraina.

Rusia alimentează o periculoasă cursă a înarmării promovându-şi arsenalul nuclear, a denunţat sâmbătă Volodimir Zelenski, într-o intervenţie video la Forumul de la Doha, organizat de Qatar.

”Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită ţară, ci întreaga planetă”, a denunţat Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here