Zelenski: „Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii”

Sursa: Facebook

Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii, a declarat, duminică dimineaţă, preşedintele Volodimir Zelenski într-un nou mesaj, în timp ce Ucraina a intrat în a 25-a zi de război.

„Cea de-a 24-a zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia s-a încheiat. După opt ani de agresiune, ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii. Răspundem cu înţelepciune şi curaj numărului mare de echipamente şi soldaţi trimişi în Ucraina. De aceea, de exemplu, ucraineana Ceornobaivka va intra în istoria războiului. Acesta este un loc în care armata rusă şi comandanţii lor s-au arătat complet aşa cum sunt: ​​incompetenţi, capabili să-şi conducă pur şi simplu oamenii la măcel”, a declarat el.

Zelenski a spus că peste 6.600 de persoane au fost evacuate sâmbătă prin opt coridoare umanitare, inclusiv din Berviţia şi Bucea.

Din cauza bombardării ocupanţilor, nu am reuşit să scoatem oamenii din Borodianka, regiunea Kiev”, a spus el. „Peste 4.000 de locuitori din Mariupol au reuşit să plece la Zaporojie”, a mai spus preşedintele.

El afirmă că situaţia de la Mariupol, oraş asediat de forţele ruse, va rămâne în memorie pentru secole şi este un „act de teroare”.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că forţele ruse au înregistrat „pierderi fără precedent”. El a spus că în zonele în care au avut loc lupte grele, prima linie de apărare este „împânzită cu cadavre ale soldaţilor ruşi”.

„Şi aceste trupuri, aceste cadavre, nu sunt ridicate de nimeni. Sunt trimise noi unităţi să avanseze chiar peste ele”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here