Zelenski: Zeci de mii de oameni au fost uciși la Mariupol

Sursa: Twitter

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat luni că forţele ruse au ucis la Mariupol zeci de mii de oameni, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

Într-un discurs transmis prin legătură video în parlamentul de la Seul, Zelenski a cerut Coreei de Sud orice ajutor militar pe care îl poate oferi.

„Mariupolul a fost distrus, sunt zeci de mii de morţi. Cu toate acestea, ruşii nu îşi opresc ofensiva”, a susţinut el.

Reuters a confirmat distrugerile pe scară largă din oraşul-port de la Marea Azov, dar nu a reuşit să verifice exactitatea estimării numărului de morţi.

Zelenski nu a specificat ce arme ar dori de la Coreea de Sud, dar a arătat că această ţară are multe tipuri de armament care ar putea nu doar să salveze vieţi în Ucraina, ci şi să împiedice Rusia să atace alte ţări.

„Ucraina are nevoie de diferite tehnologii militare, de la avioane la tancuri”, a spus el. „Coreea de Sud ne poate ajuta”, a adăugat Zelenski.

Ministrul sud-coreean al apărării, Suh Wook, a discutat telefonic vineri cu omologul său ucrainean, Oleksi Reznikov, la solicitarea acestuia.

Reznikov a mulţumit pentru ajutorul umanitar şi alimente şi a cerut Coreei de Sud să trimită în Ucraina arme antiaeriene, a comunicat luni Ministerul Apărării de la Seul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here