Zelenski: Sunt gata de doi ani pentru negocieri cu Putin. Dar încercările eşuează, e al Treilea Război Mondial

Sursa: Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că este „gata pentru negocieri” cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă acestea eşuează, „ar însemna că acesta este un al Treilea Răboi Mondial”, transmite News.ro.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Şi cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski, duminică, într-un interviu pentru CNN.

„Cred că trebuie să folosim orice format, orice şansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eşuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”, a adăugat el.

Zelenski a îndemnat la noi negocieri zilele acestea, în timp ce se apropie a patra săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina. Într-un mesaj video postat sâmbătă, el a cerut discuţii „fără întârziere”, avertizând că în caz contrar pierderile Rusiei vor fi „uriaşe”.

„Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluţii pentru pace”, a spus el. „Şi vreau să mă audă toată lumea, în special la Moscova. E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim. E timpul să refacem integritatea teritorială şi dreptate pentru Ucraina”.

Anterior, Zelenski a spus că priorităţile sale la negocieri sunt clare: „Sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, refacerea integrităţii teritoriale, garanţii reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”.

Serviciile ucrainene anunță că un complot de răsturnare a lui Putin ar fi în toi – presa de la Kiev

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here