Zi-cheie în scandalul Tarom. UPDATE Mădălina Mezei, la ieșirea de la DNA: „Nu mai spun nimic. Am spus tot procurorilor”

UPDATE 14.00 – Mădălina Mezei a ieșit de la DNA.

Declarația fostei șefe TAROM pe treptele Direcției Naționale Anticorupție: „Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Cred în familie, carieră și TAROM. TAROM este a doua mea familie (…) Domnul Cuc a întrecut măsura când a crezut că-și poate bate joc de cariera și profesia unui om (…) Nu mai spun nimic. Am spus tot procurorilor”.

UPDATE – Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, a sosit  luni, la DNA, pentru a da declaraţii, în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură, scrie news.ro.

„Sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală”, a declarat Mădălina Mezei la sosirea la DNA.

Ea a anunţat că va face mai multe declaraţii la ieţrea de la audieri.


Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, este aşteptată, luni, la DNA, pentru a da declaraţii la DNA, în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură, transmite News.ro.

Zilele trecute, Universul.net dezvăluia existența unui plan pus la care de lideri ai PSD pentru a-i împiedica pe unii parlamentari din opoziție să ajungă la timp la București pentru a vota moțiunea de cenzură – detalii AICI.

DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

Ea preciza că nu a decis să facă aceste declaraţii publice, însă a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public.

Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură.

Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fosta directoare generală a  Tarom dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta ”se încurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenţei PNL”.

Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că ”totul este în regulă”.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.

Consiliul de Administraţie al Tarom preciza că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau. „Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR”, arătau reprezentanţii Tarom.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here