Zi de CEx la PSD. Social-democrații stabilesc data congresului

Foto: Inquam Photos / George Calin

Social-democrații se reunesc în Comitet Executiv Naţional, luni, când vor discuta strategia la învestirea Guvernului Orban2 şi stabilirea datei Congresului. În această şedinţă, social-democraţii urmează să stabilească data Congresului şi să discute propunerile pentru modificarea statutului partidului

Duminică, liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că luni va sesiza Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

Sesizarea „va fi depusă cu certitudine mâine (luni – n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească”, a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here