137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Motivul? Aveau teste Covid false

137 de români care veneau din Spania, îmbarcați în două autocare, au fost reținuți în Franța după ce autoritățile au descoperit că aveau teste Covid falsificate, relatează stiridiaspora.ro.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, Poliția Națională a demontat o rețea dedicată falsificării testelor PCR cu rezultate negative pentru românii care circulau cu o companie de transport care făcea rute între Spania și România. Există cinci reținuți, dintre care patru șoferi ai celor două autocare care au fost depistate în Franța după ce au trecut prin vama Jonquera.

Românii din cele două autocare, care mergeau în țară, aveau certificate falsificate care precizau că au fost testați într-un laborator situat în Barcelona. În total, polițiștii au găsit 137 de falsuri, care au fost descărcate pe telefoanele șoferilor vehiculelor.

Românii au fost depistați de poliția franceză, care a refuzat intrarea lor în Franța și i-a întors din drum și predat Poliției Naționale. Laboratorul a confirmat că nu a făcut aceste teste.

Pasagerii au explicat că pachetul călătoriei, plătit în avans, a inclus testul PCR pentru 40 de euro. Li se spusese că o vor face pe drum, într-un laborator din Barcelona, ​​dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Cei patru șoferi au fost arestați pentru o infracțiune de falsificare de documente. Apoi a fost să-l localizeze pe liderul grupului, care locuia în Torrejón de Ardoz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here