Peste 1400 de morți într-o zi! Franța a trecut de pragul de 10.000 de decese provocate de epidemia de coronavirus. Mai multe orașe înăspresc măsurile de carantină. Amenzi pentru scuipatul pe străzi în Marcq-en-Baroeul.

Franța a anunțat că numărul morților din cauza COVID-19 a ajuns la 10.328, informează Le Figaro. Este a patra țară care trece peste pragul de 10.000 de decese, după Italia, Spania și Statele Unite.

Jérôme Salomon, directorul instituției care se ocupă sănătatea publică, a precizat că au fost înregistrate 1427 de decese noi în  ultimele 24 de ore, dintre care 607 în  spitalele din Franța, iar 820 în azilele de bătrâni. 82% dintre decese au survenit printre persoane de peste 70 de ani.

Creșterea numărului de decese față de ziua precedentă este de 16%, după alte două zile în care creșterea a fost de 10% luni și 7% duminică.

În spitale sunt internate peste 30.000 de persoane, dintre care 7.131 se află la terapie intensivă. 60% dintre cei aflați  la ATI sunt persoane în grupa de vârstă de 60-80 de ani, dar și 104 tineri sub 30 de ani. Numărul persoanelor aflate la terapie intensivă este cu 58  mai mare față de ziua precedentă.

De la începutul crizei, 19.337 de persoane au fost declarate vindecate, la care se mai adaugă alte câteva mii care nu au avut nevoie de internare.

Mai multe orașe  înăspresc măsurile de carantină/Amenzi pentru scuipatul pe străzi în Marcq-en-Baroeul

Mai multe localități din Franța, țară care a depășit marți pragul de 10.000 de decese provocate de coronavirus și nu pare să fi atins vârful epidemiei, au înăsprit măsurile pentru stoparea pandemiei iar o localitate a prevăzut chiar amenzi pentru persoanele care scuipă pe stradă sau strănută fără să-și acopere fața, scrie AFP.

Perioada de carantină din Franța, deja prelungită o dată, ar urma să se încheie în 15 aprilie. Dar o nouă prelungire pare acum probabilă.

În Paris, activitatea sportivă în exterior va fi interzisă între orele 10,00 și 19,00. Nisa (sud-est) a introdus obligativitatea purtatului măștilor de protecție, ca și la Sceaux, în periferia pariziană.

Iar la Marcq-en-Baroeul (nord) este interzis de acum scuipatul de drumurile publice sau strănutul fără acoperirea feței. Nerespectarea regulilor este pasibilă de o amendă de 68 de euro.

Între timp, Franța continuă eforturile de a se aproviziona cu măști iar comenzile în China se cifrează acum la 2 miliarde de exemplare, urmând să ajungă toate în țară până la finalul lui iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here