20 de țări refuză să semneze Armistiţiul olimpic adoptat de ONU pentru Olimpiada de Iarnă de la Beijing

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat aşa-numitul Armistiţiu olimpic pentru JO de iarnă de la Beijing, dar mass-media din Australia a anunţat vineri că această ţară, alături de alte 19 state, refuză să semneze documentul, în timp ce analizează un posibil boicot diplomatic, informează DPA, citată de Agerpres.

Australia şi Statele Unite se gândesc să nu trimită demnitari la Olimpiada din luna februarie (4-20 februarie), în semn de protest faţă de situaţia drepturilor omului în China, inclusiv recentul scandal care a implicat-o pe jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Sportivii din aceste ţări ar urma în continuare să participe la Jocurile de la Beijing, care au reguli stricte anti-coronavirus.

Apelul la un armistiţiu în conflicte pe durata Jocurilor Olimpice îşi are rădăcinile în antichitate şi, chiar dacă versiunea sa actuală este în mare parte simbolică, informaţiile potrivit cărora unele ţări refuză să-l semneze este un semnal clar pentru China.

Întrebat despre un boicot diplomatic al Jocurilor, premierul australian Scott Morrison, citat de ziarul Sydney Morning Herald, a afirmat: „Examinăm în prezent aceste chestiuni şi lucrăm la aceste probleme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here