20 din 128.000 de israelieni au făcut COVID la o săptămână după a doua doză de vaccin Pfizer

Sursa foto: Times of Israel

Primul studiu mondial al pacienților complet vaccinați a indicat faptul că vaccinul Pfizer depășește eficacitatea arătată de studiile clinice, scrie Newsweek.ro.

Maccabi Healthcare Services din Israel a dezvăluit că doar 0,015% dintre persoanele vaccinate anti-COVID s-au infectat la o săptămână după a doua doză, relatează Times of Israel.
Din cele 128.600 de persoane la care au trecut șapte zile după rapel, doar 20 s-au îmbolăvit de COVID  coronavirusul după ce au fost considerate imunizate.

Niciuna dintre cele 20 de persoane nu a avut simptome grave, ceea ce ar putea arăta că vaccinul previne formele grave.

Imunologul principal Cyrille Cohen a declarat pentru The Times of Israel  că, dacă societatea israeliană este tratată ca un grup de control „imperfect”, calculul său indică faptul că vaccinul depăşeşte eficacicatea de 95% arătată de studiul clinic Pfizer.

„Sunt rezultate interesante care confirmă presupunerea că vaccinul Pfizer este extrem de eficient ”, a spus imunologul principal Cyrille Cohen. El a precizat însă că nu există un grup de control și nici date demografice și geografice ale persoanelor vaccinate.

„Deși acestea sunt date foarte timpurii, sunt date importante cu relevanță largă, întrucât întreaga lume caută în Israel indicații cu privire la modul în care va funcționa vaccinul”, a declarat Anat Ekka Zohar, analistul Maccabi Healthcare Services care a făcut acest studiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here