21 de alergători chinezi au murit înghețați în timpul unui maraton dintr-o zonă muntoasă

Douăzeci şi unul dintre participanţii la o cursă de 100 km care se desfășura în munţii din nord-vestul Chinei au murit, sâmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice severe, a informat duminică presa chineză.
Sportivii au murit în urma ploilor îngheţate însoţite de vânturi puternice de sâmbătă după-amiază, din pădurea râului Galben, lângă oraşul Baiyin, provincia Gansu (nord-vest), scrie News.ro.
Agenţia China Nouă a confirmat moartea a 21 de persoane, citând sediul serviciilor de urgenţă.
Televiziunea CCTV a raportat un număr similar, ultimul concurent dispărut fiind găsit mort.
Primarul Baiyin, Zhang Xuchen, a declarat că, sâmbătă în jurul prânzului, o parte deluroasă a traseului, situată între kilometrii 20 şi 31, a fost „brusc lovită de condiţii meteorologice catastrofale”.
„În scurt timp, grindina şi ploaia îngheţată au lovit brusc această zonă şi au fost vânturi puternice. Temperatura a scăzut brusc”, a spus Zhang.
Printre cei care au murit s-au numărat alergători chinezi de lungă distanţă, a informat presa locală.

La un moment dat, nu puteam să-mi simt degetele, atât de frig era. În același timp, simțeam și că limba mi-a înghețat. M-am retras și am ajuns la jumătatea drumului din aval și am intrat într-o cabană de lemn, după indicațiile unui recuperator. Erau deja 10 alegători care veniseră mai devreme acolo și am așteptat în cabană să fim salvați, a durat în jur de o oră. Probabil, am fost 50 de alergători care s-au adăpostit în cabană„, a spus unul dintre supraviețuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here