Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iași, companie cu capital majoritar de stat, are un salariu lunar de peste 22.000 de euro, dezvăluie Valeriu Nicolae. Nani și-a angajat în cadrul companiei și nevasta și fiul.

Acționarul majoritar la Antibiotice Iași este statul român, prin Ministerul Sănătății, care deține 53% din acțiunile companiei. În fruntea companiei este Ioan Nani, al cărui salariu depășește 22.000 de euro/lună. El și-a angajat la Antibiotice Iași și soția și fiul, Gabriela Nani și Tudor Nani.

„Șeful de la Antibiotice Iași trăiește doar din salariu. Și el și nevasta domniei sale lucrează tot la Antibiotice Iași. În 2009 și copilul tot acolo că doar statul e ca o familie mai mare. Domnul Nani a făcut 1.280.542 RON de la statul nostru cel bun care este acționar principal. Adică vreo 22.200 de EUR pe lună”, scrie Valeriu Nicolae.

Ioan Nani este poate cel mai longeviv director al unei companii de stat, fiind în fruntea Antibiotice Iași de 26 de ani. În 1994 era deja director financiar al companiei, apoi a devenit director general din 1998.

Ioan Nani a fost candidat PSD la alegerile parlamentare 2008. Însă, longevitatea sa in funcție nu s-ar datora numai PSD, ci și Patriarhului Daniel, scria publicația 7Est, în 2017. Antibiotice Iasi a fost un sponsor generos al Patriarhiei Romane, donand in 2012 si 2013 peste 150.000 de euro.

De ce a virat o companie de stat o sumă atât de mare către Biserică? Răspunsul oferit de SC Antibiotice SA este mai mult decât amuzant, nota 7Est. „Contractul cu Patriarhia Română a fost încheiat pentru achiziția unor servicii de promovare a numelui societății și a unor produse din portofoliul societății în mijloacele mass-media deținute de această instituție, respectiv postul de televiziune Trinitas, postul de radio Trinitas și în ziarul Lumina. Analizele de piață făcute de specialiștii noștri de marketing au arătat că o parte semnificativă din grupul țintă către care se îndreaptă produsele Antibotice este și consumator al cananelor media amintite”, au explicat reprezentanții Antibiotice.

„Ioan Nani rezistă pe funcția de director al companiei de stat și datorită sprijinului asigurat de PF Daniel-Patriarhul României. De fapt relația specială pe care o are cu patriarhul Daniel ocupă un loc special în CV-ul directorului de la Antibiotice. ‘Am fost decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfânt pentru merite deosebite în dezvoltarea comunității locale, distincție acordată de Mitropolia Bucovinei și Moldovei, Iași prin ÎPS Daniel, Patriarhul României și Ordinul patriarhal  Ștefan cel Mare și Sfânt  pentru merite deosebite în dezvoltarea societății românești acordat de către Patriarhul Bisericii Române – Preafericitul părinte Daniel’, a arătat Ioan Nani în CV-ul sau postat pe site-ul companiei”, nota publicația din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here