Un bărbat din București, infectat cu noul coronavirus, a intrat în contact cu mai mulți medici înainte să fie depistat pozitiv

Cel de al 17-lea caz de coronavirus din România și cel de-al treilea caz înregistrat în Capitală, un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, a intrat în contact cu mai mulți medici înainte să fie testat pozitiv, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

”În urma depistării unui pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București ca fiind pozitiv la virusul COVID – 19 (coronavirus), facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;

– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată.”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here