Măsurile sunt prevăzute într-o adresă trimisă de Departamentul pentru Situații de Urgență către Centrele de Coordonare și Conducere a Intervenției Județene/al Municipiului București. Noile măsuri se aplică și pentru persoanele aflate în carantină sau izolare înainte de 2 iulie. Amintim că pe 25 iunie Curtea Constituțională a României a decis că măsura carantinării, instituită prin ordin al ministrului Sănătății, este neconstituțională, chiar și în condițiile declarării unei stări de epidemie sau pandemie de către OMS.

Ministrul Sănătății spunea astăzi că în urma publicării deciziei CCR cei care sunt infectați cu coronavirus pot fi externați la cerere. Nelu Tătaru a mai precizat că rămâne în vigoare articolul din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, dar că va fi pregătit un nou proiect de lege în acest sens, informează bizyday.ro.

La articolul din Codul Penal face referire și Departamentul pentru Situații de Urgență în adresa trimisă în această seară. De asemenea, în document se fac recomandări legate de măsurile de prevenție. 

Documentul integral poate fi consultat AICI

1 COMENTARIU

  1. Ce bucurie pe ordinarii de psdisti si acolitii lor scarbosi – alde si pro ro, va creste la cer numarul de infectari, si cred ei ca bolnavii si mortii viitori vor putea sa-i puna in carca guvernului pnlist, dar se insala, MIZERABILII! Stim cu totii cum stau lucrurile, cine si ce a facut, in aceasta nenorocire de covid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here