Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Judecătoarea Lia Savonea, fosta șefă a CSM, a încasat în 2019 suma de 499.795 de lei, sub formă de indemnizații și alte drepturi de serviciu, potrivit celei mai recente declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Acestor venituri li se mai adaugă decontul pentru transport- 452,65 de lei și drepturi salariale restante în valoare de 7.203 de lei.

Soțul acesteia, avocatul Mihai Savonea, a încasat suma de 12.000 de lei din asistentă juridică și reprezentare.

Sursa: Declarația de avere depusă la CSM

Potrivit declarației de avere, Mihai Savonea a vândut, în 2019, șase imobile (parter+ etaj + teren) pe care a încasat circa 2,5 milioane de lei și 44.000 de euro.

Sursa: Declarația de avere depusă la CSM

*Proiectul ANI

În 2019, CSM a inițiat un proiect de lege de modificare a Legii ANI, care ar face mai dificilă verificarea averii magistraților.

Tot atunci a apărut informația potrivit căreia Agenția Națională de Integritate (ANI) face verificări privind averea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Lia Savonea, după ce în spațiul public au apărut informații privind bunurile deținute de aceasta.

Lia Savonea are o avere de invidiat și deține împreună cu soțul său două case de locuit, în Chiajna și Alba, două mașini, BMW și Volkswagen, și bijuterii în valoare de 14.000 de euro. La acestea se adaugă și alte terenuri agricole sau intravilane în Ilfov și Alba.

Soțul Liei Savonea, avocatul Mihai Savonea, a vândut 7 imobile și două mașini, în perioada 2017-2018, pe care a obținut aproximativ 600.000 de euro, scrie Ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here