breaking news

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România se ridică la 79. Este vorba despre o femeie care a murit în 27 martie la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Decesul ar fi fost anunțat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a „uitat” să raporteze cazul Institutului National de Sănătate Publică. Explicația oficială: „deficiențe tehnice”.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat din presă și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a „uitat” să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: „deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.
Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România se ridică astfel la 79.


Conform Grupului de comunicare strategică, răspunsul spitalului este că în 27 a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Femeie, 84 ani, mun. București, prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here