Mihai Tudose, fost premier și membru PSD, actualmente vicepreședinte Pro România, a declarat pentru DeBrăila.ro că formațiunea sa va susține noul Guvern, fără a emite pretenții pentru a fi cooptată la putere. O poziție contrară celei exprimate de Victor Ponta care și-ar fi dorit ca Pro România să preia Executivul alături de PSD. Tudose mai spune că orice s-ar întâmpla după moțiune nu are cum să fie mai rău decât cu guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Dăncilă nu avea cum să mai rămână prim-ministru, cu toți „fiforii” și „cucii” ei. Sincer, a fost o minune că a rezistat atât. Din punctul meu de vedere, țînând cont de importanța momentului, nu a fost atât o moțiune împotriva unui guvern, cât o moțiune pentru România. Moțiunea a fost și o modalitate de a-l împiedică pe Orlando (n.r. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor) să se mai împrumute săptămânal cu câte 4-5 miliarde pentru nimic. Eu, de exemplu, văd o coaliție de guvernare. Mai rău decât cu alde Cuc, Andrușcă, Arsene și o paiață pe post de premier nu se poate. Asta e cert! Orice se întâmplă de acum încolo, n-are cum să fie mai rău. Pro Romania nu ține neapărat să intre la guvernare, dar susține noul guvern. Nu ținem să intrăm neapărat la guvernare. Nu condiționăm susținerea în Parlament”, a declarat Mihai Tudose.

Nu este prima oară când Tudose se situează pe o poziție contrară celei exprimate public de Ponta. Cel mai virulent schimb de replici între cei doi s-a consumat în vară, când Tudose a criticat planurile lui Pionta de a intra la guvernare alături de PSD și de a se alia cu Tăriceanu.

În iulie, el declara:că Ponta nu s-a consultat cu partidul înainte de a purta negocieri cu Viorica Dăncilă, negocieri în cadrul cărora aceasta i-a oferit varianta intrării la guvernare în luna septembrie.

”Eu nu înțeleg, la ce am mai plecat din PSD? Nu am plecat numai din cauza lui Dragnea! PSD astăzi e PSD care zice că a câștigat alegerile dar l-au furat marțienii, care îl ține pe Cuc la Transporturi și care o ține pe Cati la Educație. Eu susțin că suntem buni să intrăm la guvernare, dar cu premier Pro România și nu cu acest PSD. Care PSD, al lui Cuc, al lui Arsene?”, a spus Mihai Tudose.

Tudose a criticat atunci și deschiderea pe care Ponta o avea față de candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu:

”Nu sunt de acord nici cu chestia asta, să iasă Călin de la guvernare și să îl susținem pe el. Călin e tot ăla care a luat 4% în sondaje, nu înțeleg logica. La orice sondaj ar face, tot atâta ar avea. Ieri PSD a decis că cel mai bun produs al PSD e Viorica Dăncilă. Soluția noastră e candidat propriu și asta e!”, a spus Mihai Tudose.

Foto: Mihai Tudose vorbeste cu ocazia ceremoniei de semnare a contractului de achiziție pentru 227 transportoare blindate Piranha V, la sediul Ministerului Apărării Naționale din București, vineri 12 ianuarie 2018. Inquam Photos / George Călin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here