A fost deschis primul centru non-stop de vaccinare anti-Covid, din România

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop a fost deschis la Spitalul Judeţean Timişoara. Deocamdată, acesta va funcţiona până la ora 23.00, fiind necesare câteva zile pentru ca platforma să permită programarea şi pe timp de noapte, transmite News.ro.

”Pentru partea de noapte, platforma naţională trebuie upgradată că să poată accepta programări după programul normal care se termină la 7 seara. Colegii de la STS pot lucra doar noaptea că să nu blocheze activitatea de la toate centrele din toată ţară. Ei lucrează deja de când au primit acceptul, o dată cu noi, de joi seară, şi ne-au notificat că mai două nopţi vor lucra, astfel încât programările vor putea fi făcute până la orele dimineţii. Acum am ajuns undeva până la ora 23.00, dar asta nu înseamnă că vaccinăm mai puţin, ci doar în primele două zile vom face cei 480 de oameni până târziu în noapte şi nu neapărat până la 6-7 dimineaţă. Primele zile au un grad de ocupare sută la sută, probabil şi din cauza că vaccinul pe care îl folosim este Pfizer”, a declarat Răul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara

Acesta este primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop, iar marţi a fost deschis. El funcţionează la parterul clădirii care adăposteşte Ortopedia din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara,  şi va avea atât ziua, cât şi noaptea, câte 4 linii de vaccinare.

Se va administra doar serul Pfizer.

Principalii beneficiari ai vaccinurilor administate noaptea vor fi tinerii şi angajaţii care lucrează în mai multe ture.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiş, au fost imunizaţi aproape 100.000 de oameni cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here