A murit Octavian Vintilă

Foto: Redacția Sport RRA

Fostul scrimer şi jurnalist de radio Octavian Vintilă a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 86 de ani, a anunţat, sâmbătă, Radio România Actualităţi pe site-ul său, potrivit Agerpres.

Octavian Vintilă, născut la 22 iunie 1938, la Ploieşti, a descoperit scrima la CS Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu, apoi a lui Vasile Chelaru. La vârsta de 20 ani s-a alăturat clubului Steaua Bucureşti, cu care a fost campion republican pe echipe toată cariera sa, cu excepţia anului 1961. A cucerit şi titlul naţional la individual în 1968 şi în 1969. Cu lotul olimpic al României a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo şi la cele din 1972 de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit arbitru internaţional de scrimă şi a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă din 1975 până în 2000. În paralel, a devenit jurnalist, lucrând la biroul de presă al clubului Steaua împreună cu Cristian Ţopescu. Apoi a fost comentator sportiv şi realizator de programe la Radio România Actualităţi. De-a lungul carierei sale a comentat şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediţia din 1976. A fost preşedintele Asociaţiei Presei Sportive (APS) din România din 2006 până în 2011. Pentru realizările sale i s-a conferit gradul de comandor în Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”.

Ciolacu: Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here