Acţiunile marilor companii europene au închis pe creștere prima zi de tranzacţionare din 2021

Acţiunile marilor companii europene au închis în creştere luni, prima zi de tranzacţionare din 2021, datorită aşteptărilor investitorilor ca acordul pentru Brexit şi campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 să susţină o redresare economică solidă, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,7%, la un nou maxim din februarie 2020. Titlurile din sectorul minier, sensibile la perspectivele economice, au avansat cu peste 3%.

Indicele german DAX a crescut cu 0,1%, iar indicele CAC 40 al bursei din  Paris cu 0,7%.

Acţiunile grupului german de turism TUI au urcat cu 2,7%, după ce directorul general al acestui a afirmat că se aşteaptă la o vară în mare parte normală în acest an.

Acţiunile globale au atins maxime record, iar STOXX 600 a recuperat circa 50% din pierderile consemnate începând din martie 2020, datorită speranţelor investitorilor că vaccinurile pentru Covid-19 vor contribui la redresarea rapidă a economiilor.

Marea Britanie a început luni vaccinarea populaţiei cu vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

“Distribuirea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca/Universitatea Oxford se află şi ea în spatele evoluţiei pozitive a acţiunilor europene”, a declarat David Madden, analist la CMC Markets în Londra.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat luni cu 1,7%, în prima zi de tranzacţionare cu Marea Britanie în afara UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here