Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă pentru împușcarea Halynei Hutchins pe platoul de filmare

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare cu o armă de recuzită, anunţă BBC, potrivit News.ro.

Baldwin repeta o scenă pentru filmul western „Rust” la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021, când a avut loc incidentul.

Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar.

Niciunul nu a comentat acuzaţiile.

Joi, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii.

„Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă”, se arată în declaraţie. „După o analiză amănunţită (…) am stabilit că există suficiente dovezi”.
„În privinţa mea, nimeni nu este mai presus de lege şi toată lumea merită dreptate”, a spus ea.
Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Vor fi judecaţi de un juriu, au spus procurorii.
Regizorul de film Joel Souza a fost şi el rănit, dar procurorii au spus că nu vor fi depuse acuzaţii în legătură cu asta.
După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată.
„Nu ştiu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu ştiu cum a ajuns acel glonţ în acea armă. Nu ştiu”, a spus el în decembrie 2021.
Pe 21 octombrie 2021, filmările acestui western într-o fermă din Santa Fe (New Mexico) s-au transformat într-o tragedie atunci când Alec Baldwin a activat o armă care se presupunea că ar conţine doar gloanţe false, dar al cărei proiectil a rănit-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani.
Acest accident de la filmări, într-o ţară îndoliată în mod regulat de arme de foc, a avut un impact foarte puternic, dincolo de graniţele americane. Ştirea a determinat studiourile de la Hollywood să reflecteze asupra regulilor şi condiţiilor de realizare a filmelor.
Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, care a jucat în multe filme de acţiune, şi-a făcut un nume prin portretizarea lui Donald Trump în emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here