Actorul Jim Carrey şi scriitoarea Margaret Atwood, interzişi în Rusia

Rusia a anunţat luni că interzice intrarea pe teritoriul său a încă 100 de cetăţeni canadieni, printre care actorul americano-canadian Jim Carrey şi scriitoarea Margaret Atwood, ca răspuns la sancţiunile impuse de Canada Moscovei în luna octombrie, care au vizat jurnalişti şi actori ruşi, relatează „The Guardian”.

Ministerul rus de Externe a anunţat într-un comunicat că a adăugat mai mulţi canadieni pe ”lista sa neagră”, care conţine sute de oficiali occidentali, oameni de afaceri renumiţi şi persoane care activează în ”structuri media şi financiare care sunt direct implicate în formarea unui curent anti-rus agresiv”, potrivit News.ro.

”Ca răspuns la practica prim-ministrului Justin Trudeau de a impune sancţiuni împotriva conducerii ruse, politicienilor şi parlamentarilor, reprezentanţilor din lumea afacerilor, experţilor şi jurnaliştilor, personalităţilor culturale, precum şi oricărei persoane pe care autorităţile ”rusofobe” canadiene o consideră inacceptabilă, intrarea în Rusia este interzisă pentru 100 de cetăţeni ai Canadei pe bază de reciprocitate”, se arată în comunicatul citat.

Moscova i-a interzis în luna martie intrarea pe teritoriul Rusiei premierului canadian Justin Trudeau.

Pe listă mai figurează Danielle Smith, premierul provinciei Alberta, jurnalişti de la postul public CBC şi câţiva membri ai Fundaţiei Canada-Ucraina.

Anunţul vine după ce Canada a anunţat o nouă rundă de sancţiuni împotriva unor ofiţeri de poliţie, anchetatori, procurori şi judecători ruşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here